DOWNLOAD GRATIS E-BOOK ‘UITGECOACHT EITJE…’ – ZET JE ZINNEN OP JE LEVENSVERHAAL

Een team dat elkaars levensverhalen kent werkt optimaal samen en presteert beter

Wat muziek is voor je oren is het levensverhaal voor je hart. Kun jij je voorstellen wat dat met een team doet?

Ieder teamlid heeft zijn eigen levensverhaal en draagt een eigen rugzak, gevuld met ervaringen. Wanneer ieder teamlid bereid is om met de rest van het team te delen wat er in zijn rugzak zit, leer je elkaar kennen. Je begrijpt waarom elk teamlid op zijn of haar manier werkt, handelt en reageert. Dit bevordert begrip en compassie voor elkaar. Daardoor wordt het gemakkelijker om elkaar in de functie en in de samenwerking te ondersteunen. Je maakt gebruik van elkaars kwaliteiten en zorgt dat ieder teamlid het beste in zichzelf en elkaar naar boven haalt. Daardoor groeien personen en groeit het team.

Als (narratief) coach werk ik mee aan de verbetering van de samenwerking in het team. Dat doe ik middels levensverhalen die zorgen voor begrip en compassie voor elkaar. Ik ontrafel met elk teamlid zijn (of haar) leven, op zoek naar de rode draad. Pas dan worden de lijnen in ieders levensverhaal duidelijk. Levensverhalen gaan over iemands drijfveren, sleutelmomenten en over de beren en veren die iemand op zijn of haar pad tegenkomt. Een team dat elkaars levensverhalen kent, werkt optimaal samen en presteert.

Laat dus ook jouw teamleden elkaar beter kennen via hun levensverhalen.

Neem contact met mij op

Narratieve coaching

Narratief stamt af van het Latijnse woord narrare wat ‘verhalen’ en ‘vertellen’ betekent.  Wat ik doe in mijn coaching (en dat zou je ‘narratieve coaching’ of ‘co-actieve coaching’ kunnen noemen) is het ophalen, ontrafelen en opnieuw weven van levensverhalen. Doel is dat je je meer en meer bewust wordt van je leven(sverhaal) en inzicht krijgt in wat je in je leven te doen hebt; Wat je eigenlijk het liefst zou doen in je (werk)leven.

In mijn coaching daag ik je uit om hiervoor echt te kiezen. Ervoor te gaan staan; Ook letterlijk geef ik je een podium waarop je je verhaal vertelt. Samen zoeken we hoe je, wat je het liefst wilt om kunt zetten in daden. In teambegeleiding helpt ook het team hierbij.

Het traject

In minder dan 2 maanden is het resultaat verbluffend. Volgens de reviews kan ik er blijvend trots op zijn. Het traject is bovenal een proces. Dit proces werkt toe naar een eindpunt: het InspiratiePodium, de effectieve afsluiter van het proces.

Op dit Podium:

  • Vertelt elk teamlid zijn levensverhaal
  • Gaat elk teamlid staan voor wat hij of zij te doen heeft
  • Ontmoeten de verschillende levensverhalen elkaar en wordt er letterlijk uitgewisseld.

Het effect op het hele team dat elkaars levensverhalen kent

  • Bevordert onderling begrip en compassie
  • Maakt het gemakkelijk om elkaar in de functie en in de samenwerking te ondersteunen
  • Zorgt dat ieder teamlid het beste in zichzelf en elkaar naar boven haalt
  • Elk teamlid wordt ingezet op de plek waar hij het beste tot zijn recht komt
  • Het team komt tot optimale teamprestaties
  • Het personeelsverloop en ziekteverzuim lopen terug.

Wil jij dat ook voor jouw team?