DOWNLOAD GRATIS mijn E-BOOK

‘UITGECOACHT EITJE…’

Levensverhaal InZicht #10…met Andre Heuvelman

Maria Mazarakis spreekt met André Heuvelman over zijn leven; de waarden die hij meekreeg van thuis, zijn drijfveer en de voor hem belangrijke sleutelmomenten. Maria noemt dit de ‘achterkant van het CV’. Op de voorkant van het CV van André staat o.a. dat hij trompettist is, Professor of Trumpet bij Codarts Rotterdam, Creator en Innovator bij Cré-Art en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Motivational Speaker.

Bén jij wat je doet?, vraag ik André. Wie is André Heuvelman?
André kreeg van huis uit veel regels mee; aannames over hoe hij zich had te gedragen. Veel was voorwaardelijk; thuis en ook op de (gereformeerde) school. “Ik had een lichamelijke beperking maar werd ook geestelijk beperkt gehouden. Doordat mijn vader te bang was om mij te vertellen dat mijn blokfluitlerares overleden was, kreeg ik van hem een trompet. Het conservatorium werd jaren later ‘my ticket to freedom’ en het podium een veilige plek voor wie ik werkelijk was.

We hebben het over de stress als solo-spelende trompettist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest waar hij 30 jaar in gespeeld heeft. Gaat het weleens mis? “Nee, dat kán niet. Daarvoor moet je altijd in topconditie zijn. Door in dit mooie orkest te spelen, werd ik ook weer in een systeem gezogen. In het orkest wordt alles inhoudelijk bepaald, de ruimte die je hebt als muzikant is nihil”.

Drie jaar geleden stapte hij uit het Nederlands Blazers Ensemble en ook uit ‘zijn’ orkest om zijn eigen pad te bewandelen, vrij te zijn om zijn eigen ‘geluid’ te laten horen.
“Mijn verlangen is om niet meer te hoeven excelleren. Te ervaren dat mijn geluid voldoende is. Ik heb vertrouwen dat ik altijd kan raken met mijn trompet en ook steeds meer met mijn ‘zijn’ zonder trompet. Ik laat steeds gemakkelijker mijn kwetsbare kracht zien. Hoe is het om op het podium te staan met mijn ‘zijn’. Met mijn trompet niet als wapen of schild maar als vriend, mijn handicap omarmend in plaats van verhullend. Dát wil ik voorleven voor mijn kinderen en voor de mensen om mij heen. Ik vraag mensen; Wat is jouw trompet, jouw handicap? En durf je die te omarmen? Dát maakt je uniek! Zo vindt ieder zijn eigen ‘toon’.

***************

Voor meer informatie over Coaching via je levensverhaal zie www.mariamazarakis.nl

Leef jij jouw passie? Doe jij NU wat je het liefste doet?
Via je levensverhaal krijg je meer zicht en inzicht in wat je werkelijk te doen hebt en waar je hart sneller van klopt. Maria Mazarakis helpt je bij het ontrafelen en optekenen van je levensverhaal en bij het vinden van de rode draad. Ze helpt je om je levensdroom handen en voeten te geven; om je passie te leven en in de wereld te zetten.

Liever de Podcast beluisteren:

Bekijk meer Livestreams

Bekijk alle livestreams

Levensverhaal in Coaching

Jij hebt de nodige levenservaring en bent al wat gecoacht. Je weet eigenlijk wel wat je te doen hebt en toch kom je niet verder. Je focust je vaak op levensthema’s die niet lopen en kunt daar gemakkelijk in blijven hangen. LEES MEER…

Levensverhaal in Bedrijf

Ieder teamlid heeft zijn eigen levensverhaal en een eigen rugzak gevuld met  ervaringen. Wanneer ieder teamlid bereid is om met de rest van het team te delen wat er in zijn rugzak zit, leer je elkaar en elkaars levensverhaal kennen.  LEES MEER…

Levensverhaal in Familie

Wil jij jouw levensverhaal doorgeven aan jouw kinderen en kleinkinderen? Dan weet jij waarschijnlijk al dat elk persoonlijk levensverhaal niet start met jou, maar is verweven met die van ouders en voorouders. LEES MEER…