animatie van vliegende vogels achter portret Maria Mazarakis

InspiratiePodium Arnhem #44
23 november 2023 

Openhartig vertellen twee Arnhemse jongeren, van 18 en 20 jaar, hun levensverhaal op het InspiratiePodium Arnhem. Ze vertellen over hun innerlijke strijd; wie ben ik en wie ben ik 'geworden'. Over de kwetsbare momenten in hun leven, de normen en waarden die zij meekregen van hun ouders en hun omgeving, over de complexiteit van het leven zelf.  

De twee jongeren zijn Clarette Schouten (20) en Aniek van der Laan (18). 

We staan er niet altijd bij stil dat jongeren ook al een levensverhaal hebben, hun leven begint immers net. Hun verhalen zijn echter even boeiend, intens en inspirerend als wanneer je 55 of 85 bent en je verhaal optekent. Inspirerend voor jongeren, ouders, eigenlijk voor iedereen.

De openheid van de sprekers op dit podium werkt vaak aanstekelijk en maakt dat jij als luisteraar ook ruimte krijgt om jezelf te ont-dekken.
Wees welkom en laat je inspireren door hun verhalen!

Clarette en Aniek vertellen over de zoektocht naar hun eigen pad; Wat is mijn eigen pad en hoe vind ik die? Hoe maak ik keuzes? Hoe maak ik me los van de druk om te voldoen aan aan zoveel? Hoe zet je de stap van jong naar volwassen?

Op dit InspiratiePodium staan twee meiden die antwoord geven op deze vragen. Zij delen hun ervaringen en levenslessen.

Ouders hoor ik vaak zeggen; "Ik weet dat mijn kind ergens mee zit of 
vastloopt, maar hoe maak ik dat bespreekbaar? We weten dat onze kinderen op een gegeven moment hun eigen weg willen gaan, maar hoe geef je ze die ruimte? Hoe laat je ze los en blijf je tegelijkertijd ook in verbinding? 

De twee verhalen worden door Jasmien (Yazz Meavis) omgezet in muzikale improvisaties op harp. 

Laat je inspireren door de levensverhalen van deze twee jongeren. Ze hebben hun verhaal samen met mij geschreven. Ik weet zeker dat hun verhalen herkenning geven en dat zij jullie zullen raken in jullie eigen verhaal.

Wees welkom!

Ook dit InspiratiePodium staat weer in FoodVia in Arnhem waar je voorafgaand aan het InspiratiePodium heerlijk kunt eten. Reservering kan direct via FoodVia.
 
Ben jij erbij? Koop dan nu jouw ticket voor het InspiratiePodium Arnhem #44
 
Yes! Ik koop een ticket!

De sprekers op dit Podium kiezen hun eigen pad

Levensverhalen geven zicht op hoe we zijn geworden wie we nu zijn… 

Het is een verhaal over de spanning tussen wie (of wat) we willen 'worden' in ons leven en wie we oorspronkelijk 'zijn'. De mensen op dit podium hebben die spanning in hun levensverhaal samen met mij ontrafeld en gingen op zoek naar de essentie van hun leven(sverhaal); hun levensthema's, levenslessen en welke transformaties ze hebben doorgemaakt. 

Misschien heb je jouw levensverhaal ook wel eens verteld aan de mensen om je heen. Vaak is dat een vast verhaal, een narratief dat je vaak herhaald en van waaruit het soms heel moeilijk is om van koers te veranderen. De twee sprekers op dit Podium hebben hun levensverhaal her-schreven. Ze hebben met mij hun levensverhaal ontrafeld en zicht gekregen op de rode draad in hun leven, hun overtuigingen, patronen, levenslessen. Ook werd helder hoe al die levenservaringen bijdragen aan de 'nieuwe' koers die zij willen bewandelen.
 
Verder is er muziek en zoeken we nog naar een muzikant tussen de 18 en 28 jaar, die de twee verhalen in een muzikale improvisatie zal omzetten.

De kracht van levensverhalen

Ik ben Maria Mazarakis, zingevingscoach.

Ik breng transformaties op gang in het leven van mensen, door samen met hen hun levensverhaal te ontrafelen en te (her-)schrijven. Je zou het een up-date kunnen noemen, of een re-set. 

Schaduwen en belemmeringen in je leven transformeren zich naar krachtbronnen, wanneer je een volledige kijk op je leven hebt. Die hebben we vaak niet. We zijn gewend om ons leven fragmentarisch met anderen te delen: enkel de leuke kanten, of de ervaringen waarin we gekwetst zijn. Dat geeft een heel vertekend beeld. Daarmee schep je een leven én een narratief waarin je je aardig vast kunt zetten. Het fijne is, dat je daar ook vrij gemakkelijk weer uitkomt wanneer je het grotere geheel van je leven overziet. Dan openbaart zich de zin, de betekenis van jouw leven, jouw stem wordt zichtbaar, de keuze die je hebt om belemmerende patronen te doorbreken, de keuze om in je volwassenheid te stappen in plaats van jouw gekwetste kind de lead te geven over jouw leven...

Levensverhalen maken je bewust waarom je de dingen doet, ze geven zicht op waar het leven in de kern over gaat. Ze brengen je dichterbij jezelf, maar ook dichterbij elkaar. Ze helpen ons om voorbij verschillen te kijken, voorbij onze (voor)oordelen, om te zien wat ons verbindt: liefde, geluk, pijn, verdriet en nog heel veel meer...

 

Over de tickets...

Datum: 23 november 2023
InspiratiePodium: 20.00 - 22.30 uur
Locatie: FoodVia Arnhem, Markt 33, 6811 CJ Arnhem
Tickets: €24,50 (exclusief drankjes) en voor studenten €17,50

Wil je vooraf lekker eten bij FoodVia? Fijn! Reserveer dan direct een diner via de site van Food Via en zeg er even bij dat je ook naar het InspiratiePodium gaat. Of bel hen op: 026 2020126
Om 18.00 uur serveert Annelies Holthaus het diner.

Tot dan! Ik zie je graag!

Koop hier je ticket 

voor het InspiratiePodium Arnhem #44
 23 november 2023

Ik koop een ticket!
Heidi Leenaarts
Initiatiefnemer United Economy
Ik heb al diverse keren het Inspiratiepodium bijgewoond. Elke keer wordt ik erdoor geraakt. De mensen op dit Podium zijn altijd inspirerende mensen, die hun levensverhaal boeiend weten te vertellen. Maria is echt een kei om in de voorbereiding, samen met de spreker, tot een kernachtig en boeiend levensverhaal te komen. Het zet mij ook altijd aan het denken over mijn eigen leven. 
Albert Hoekeswever
Albert Hoekeswever
Founder Kip van Oranje keten
Over het voorgaande InspiratiePodium:
Drie heel verschillende verhalen over strijd, verdriet en ter afsluiting de liefde die uiteindelijk alles heelt. Complimenten voor dit prachtige InspiratiePodium Maria!
Lieske Meima
Professioneel fotograaf
Over het voorgaande InspiratiePodium:
Dat waren mooie verhalen en goede vertellers zeg! Indrukwekkend en enorm dapper... Ze hebben allemaal op hun eigen manier indruk op mij gemaakt. Dank jullie wel!
e-book-banaan
Deze site is gebouwd door 
Frank Los

Maria Mazarakis

De Wiltstraat 68
6821 CG Arnhem

+31 653 776 954

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram