Zingevingscoaching

Wat is de essentie van mijn leven? En waar is mijn kracht gebleven? 

Je zoekt naar zingeving of je levenspad, maar komt niet verder omdat je in een 'loop' zit en vaste patronen je op je plek houden. Vanuit je levensverhaal bezien, heb je jezelf letterlijk vastgezet in je verhaal. Om daar weer beweging in te krijgen moet je je gehele levensverhaal kennen: Overzicht hebben. Want dan zie je de hoofdlijnen, de rode draad van je verhaal, zie je waar je verhaal vastloopt en kun je nieuwe keuzes maken. In een coachtraject van 3 maanden ontrafelen we je leven en herschrijven samen je levensverhaal; kernachtig krachtig.
 
Veel mensen gaan er vanuit dat hun levensverhaal vaststaat, want je kunt immers je verleden niet veranderen. Echter, door vanuit een ander perspectief naar je ervaringen te kijken en je levensverhaal opnieuw te structureren, ontstaat er een nieuw (meer up-to-date) verhaal die krachtiger is en je laat zien dat je veel verder bent ten aanzien van je 'issues' en veel meer kunt dan je dacht.
Je neemt de regie over je leven
Stapt in  jouw authentieke kracht
In liefdevolle verbinding 
Leef je weer jouw eigen waarden
"Je hebt een spoorwissel nodig om uit je ingesleten verhaal te komen, uit de groef van de bekende weg"
animatie van oog met stralenkrans

Ik ben mezelf onderweg kwijtgeraakt

Mensen die bij mij komen voelen zich niet gezien en gehoord, zitten vast in familiestructuren of -patronen, schamen zich voor hun verleden, houden zich voortdurend met anderen 'bezig', voelen onrust en boosheid. Ze zijn niet écht gelukkig met hoe ze leven en de persoon die ze zijn 'geworden'. Ze zoeken naar hun authenticiteit, hun eigen stem, hun eigen plek in deze wereld en willen van daaruit verder.

Jouw levensverhaal laat je zien wie je oorspronkelijk bent en wie je bent 'geworden'. Al vanaf jonge leeftijd moet je voldoen aan verwachtingen. Eerst zijn het de verwachtingen van anderen en later komen je eigen verwachtingen daar bij. Zo kom je steeds dichter bij wie je wilt worden en sta je steeds verder af van wie je oorspronkelijk bent. Als je een elastiekje zou leggen tussen die twee, dan voel je de spanning die je in je leven ervaart. Zo kun je rond je vijftigste alles prima voor elkaar hebben en toch iets fundamenteels missen: Dan blijkt dat je onderweg je-zelf bent kwijtgeraakt.

animatie van ontrafelende kluwen

Stap uit je oude verhaal... 

Als je jezelf veel hebt moeten aanpassen, weet je vaak niet meer wie jij zelf bent, je wordt onzichtbaar en voelt je eigen kracht niet meer. Als je veel gezorgd hebt voor anderen, komt op een gegeven moment de vraag in je op, wie zorgt er dan voor mij? Een familie- of gezinsstructuur kan zo beklemmend zijn dat je er het liefst uit weg wilt en toch blijf je doen wat je altijd al deed. Een harmonieuze jeugd is fijn, maar de keerzijde is vaak dat je niet geleerd hebt om je te verhouden tot andere meningen...

Elk levensverhaal kent ingesleten patronen. Vaak zijn het familie-patronen die je meeneemt naar andere situaties. Ze houden je vast op de plek die je kent en belemmeren je om een nieuw, eigen pad te bewandelen.  

Om uit dit soort ingewikkelde patronen te stappen, moet je je gehele levensverhaal kennen: Overzicht hebben. Want dan zie je de hoofdlijnen, de rode draad van je verhaal, zie je waar je verhaal vastloopt en kun je nieuwe keuzes maken.

Omdat we gewend zijn om fragmentarisch terug te kijken op wat ons is 'overkomen' hebben we dit overzicht niet. We delen enkele fragmenten uit ons leven en herhalen die soms een leven lang. Hierdoor wordt je levensverhaal ook een ingesleten verhaal, loop je vast in een groef. Je hebt een spoorwissel nodig om uit je ingesleten 'oude' verhaal te komen, uit de groef van de bekende weg. Daarbij help ik je.

animatie blije man en opgaande zon

Geef jouw levensverhaal een 'update'

Je levensverhaal werkt net als je mobiele telefoon die regelmatig vraagt om een 'update'; Je vervangt oude programma's en maakt ruimte voor nieuwe bestanden. Oude programma's werken immers niet samen met nieuwe en een telefoon die vol raakt doet uiteindelijk niet meer wat jij wilt dat ie doet. Je levensverhaal vraagt eveneens om een regelmatige update, omdat je anders blijft hangen in oude programma's die niet meer werken, of nu niet meer passend zijn. 

Voor de update ontrafelen we jouw levensverhaal, zoeken we naar de rode draad en jouw kernthema's. We leggen alle puzzelstukjes op tafel: de normen en waarden die je van huis uit meekreeg, alle sleutelmomenten, de beren op je pad...

In drie maanden tijd transformeren we je huidige levensverhaal waarin je vastloopt, naar een nieuw verhaal die je bekrachtigt in wie je bent en wat je te doen hebt.

Doordat ik je vanuit verschillende perspectieven naar je verhaal laat kijken en we de structuur van je verhaal veranderen, moet je je oude verhaal wel loslaten om een nieuw verhaal te schrijven. Dat is best een klus, maar geeft je wel een heel ander zicht op jouw verhaal. Die is authentiek, krachtig en veel liefdevoller.

animatie van schrijvende pen

Neem de regie over jouw leven: Her-schrijf jouw levensverhaal

Geen zweverig gedoe, geen oneindig therapeutisch graafwerk, maar concreet samen werken aan een nieuwe, 'frisse' versie van je levensverhaal.

Met de nodige nuchterheid en humor is het veilig, af en toe confronterend én vooral ook heerlijk om je eigen verhaal eens in zijn geheel te vertellen. Het opnieuw doorleven van je leven, het herschrijven ervan op basis van je kernthema’s, heeft een diepgaande, helende uitwerking.

Het transformeren van je oude verhaal naar een nieuwe is een intensieve, maar een hele fijne klus. Mijn hulp kun je daarbij goed gebruiken is mijn ervaring. Ik help je zowel bij het ontrafelen, het herstructureren van je verhaal, als ook bij het schrijven.

En omdat je levensverhaal pas écht werkt als je die hebt gedeeld geef ik je een podium: het InspiratiePodium Arnhem. Hierop deel je jouw levensverhaal met bekenden en onbekenden. Het is een waardige afronding van dit schrijf- en transformatieproject, waarbij je letterlijk gaat staan voor je verhaal; voor wie je bent en jouw plek in het grotere geheel. Deze afronding is de kers op de taart; fijn, verbindend en helend.

Maak een afspraak
Eleonore van Driel van Wageningen
Maria heeft mij begeleid bij het schrijven en later presenteren van mijn levensverhaal. Ik kwam graag bij haar om mijn verhaal te vertellen. Zij hielp mij tot het komen van nieuwe inzichten door haar verdiepende vragen. Die inzichten zaten vooral in het vinden van rode draden en verbanden tussen thema's die in verschillende fasen van mijn leven spelen. Met hulp van die verbanden- ik noem ze saté prikkers- werd voor mij veel duidelijker waar ik aan wil werken en ook hoe ik dat wil doen.
Liesbeth Witteveen
Alles had ik op orde en óók was het tijd voor een nieuwe ontwikkeling in mijn leven. Ik zag Maria aan het werk op een InspiratiePodium en wist gelijk dat ik door haar gecoacht wilde worden. Ik ben zelf senior coach/energetisch therapeut, dus je moet als mijn coach wel met wat komen, anders prik ik er zo doorheen. Maria werkt recht uit haar hart en is diepgaand geïnteresseerd naar mensen en hun levensprocessen. Ze stelt de juiste vragen, heeft diepgang én overzicht, waardoor verbanden gelegd worden. Ik vind Maria een top-wijf met een geheel eigen handschrift, ik noem dat meesterschap. Ze raakte de kern van mijn levensverhaal. Het was precies wat ik wilde en nodig had om een volgende stap te maken. Ik heb van alles in dit traject genoten en óók zeker van het delen van mijn verhaal op het Podium! Dit traject was een groot cadeau aan mezelf.

Hoe gaan we te werk?

1
Twee 1-op-1 ontrafel-sessies waarbij we direct de diepte ingaan
2
Jij werkt de aantekeningen uit die ik heb gemaakt tijdens de ontrafeling van je verhaal
3
We schrijven samen aan je verhaal. Jij start en ik vul aan, totdat we tevreden zijn
4
Je verhaal werkt pas écht als deze verteld is op het InspiratiePodium Arnhem

InspiratiePodium Arnhem

Openhartig vertellen twee mensen hun levensverhaal. Over de kwetsbare momenten in hun leven, de leerlessen die ze meekregen van hun ouders en de momenten waarop het leven hen flink heen en weer schudde. Aan het eind van elk verhaal weet je precies wie hij of zij oorspronkelijk is en hoe iemand geworden is. De openheid van de sprekers werkt aanstekelijk en zorgt dat iedereen de ruimte ervaart om zichzelf te zijn.
Meer over het inspiratiepodium

In 3 maanden tijd zin geven aan je (werk)leven!

Dit traject is een kado aan jezelf 
 voor € 3.468,-  (ex btw)
Zin geven aan je leven, of aan je werkleven voelt van grote betekenis. Het is wat ons drijft en blij maakt: Wie ben ik, wat is mijn zielsmissie, mijn kracht, mijn horizon? Het zijn vragen die ons aardig bezighouden, vaak een leven lang. In de eindsprint van ons werkleven krijgen ze zelfs extra aandacht.

Neem een duik in je levensverhaal en vind de antwoorden die je al zolang zoekt. Want als je je leven achterwaarts begrijpt kun je het gemakkelijker voorwaarts leven. 

"Ik heb in drie maanden tijd mijn levensverhaal opgeruimd en daarbij ook mijn issues. Ongelooflijk!"

Dit coachingstraject duurt inderdaad maar 3 maanden en heeft voor iedereen dit resultaat. Ook ik vind dat soms ongelooflijk, maar het werkt! Tijdens het herschrijven van je levensverhaal stap je in jouw kracht. Dat is een bewuste keuze en daartoe nodig ik je uit: Jij neemt zelf de regie over jouw levensverhaal. 
Maak een afspraak

Agenda/contact

Maria Mazarakis

Zingevingscoach · Levensverhalen

Maria is expert in het zichtbaar maken van jouw eigen kracht, jouw authenticiteit. Samen met haar schrijf jij in drie maanden tijd jouw eigen levensverhaal. Op een unieke wijze ontrafelt ze jouw levensverhaal waardoor je weet wie je bent en wie je bent 'geworden'. Door de essentie van je levensverhaal op te schrijven heb jij de regie: Over je leven, de patronen die je loslaat, de nieuwe horizon die je neerzet.  

Zingevingscoaching

Binnen drie maanden heb je je levensverhaal geschreven en is het helder in je hoofd!
Lees meer

Levensverhalen in bedrijven

Levensverhalen maken de mens en de menselijkheid in een organisatie zichtbaar
Lees meer
e-book-banaan
Deze site is gebouwd door 
Frank Los

Maria Mazarakis

De Wiltstraat 68
6821 CG Arnhem

+31 653 776 954

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram